Online salgsværktøjer

(Guided salg/CPQ)

CPQ, (dansk: konfigurering, prisgivning, tilbud) også kaldet ”Guided selling”, ”Visual Configuration” eller ”Configure, Prize, Visualize” er en måde at lave interaktive visuelle salgsværktøjer. Disse systemer er ofte regel-baserede, og hjælper brugeren med at konfigurere et produkt på en nem og brugervenlig måde.

Traditionelle webshops eller 360°-visning af produkter kræver, at alle varianter af et produkt haves i forvejen, og i visse tilfælde et dette ikke muligt, da antallet af varianter kan være mange – nogle gange flere millioner kombinationer.

Eksempler kan være:

  • 2D-konfiguratorer
  • 3D-konfiguratorer
  • Konfigurering af modulbaserede elementer/produkter

  • Skift af variationer eller farve på produkter

  • 3D-markedsføring (interaktive reklamer hvor kunden kan konfigurere produktet direkte)

  • “Skidt-for-skridt” salgskonfigurering.
Rosbjerg3D-Guided Salg

EKSEMPLER

Grafisk 2D-salgsværktøj

Denne applikation er et avanceret specialudviklet online 2D-konfigureringsværktøj til indretning og konfigurering af specialindrettede biler. Brugere logger ind i systemet og guides gennem valg af biltype, hvorefter det er muligt at indsætte produkter i bilen i et grafisk interface.

Der generes automatisk en prisliste med tekniske informationer om de indsatte produkter og en samlet vægt udregnes automatisk.

2D-konfigurator, biler, Online salgsværktøj

Eksemplet ovenfor viser et avanceret specialudviklet online 2D-konfigureringsværktøj til indretning af specialbiler, udviklet af Rosbjerg3D. Brugere logger ind i systemet og guides gennem valg af biltype, hvorefter det er muligt at indsætte produkter i bilen i et grafisk interface. Regelsæt for indsætning af produkter og relationer mellem produkter og biler er alt sammen specialprogrammeret. Systemet sammenregner pris og vægt, og en PDF med den endelige konfiguration kan eksporteres eller e-mailes direkte fra systemet.

Konfigurering, pris og PDF i ét

Det endelige design kan gemmes som en PDF-fil med et billede af bilen og en prisliste, og designet kan gemmes og ændres senere igen. Specialprogrammerede regler for indsætning af produkter sikrer, at brugerne ikke kan lave fejl. Det er derudover muligt at måle på tegningen og lave noter.

Et administrationssystem for tilføjelse af produkter og køretøjer er blevet bygget op fra bunden, hvorved administratorer af systemet kan definere parametre og relationer mellem for køretøjer og produkter. Fx kan visse produkter kun indsættes i visse køretøjer.

En løsning som denne vil også kunne kombineres med VR, hvorved designet vil kunne ses som en 3D-model i VR. Se mere her.

Specialudviklet til dine behov

Hos Rosbjerg3D har vi stor erfaring med udvikling af online salgsværktøjer og konfiguratorer i 3D og 2D. Sådanne løsninger kaldes også “CPQ”, som står for “Configure, Price, Quote”, også kaldet “Guided sales” eller “Visual sales”.

Med online salgsværktøjer (Guided salg / CPQ) fra Rosbjerg3D kan du få udviklet konfiguratorer i 2D og 3D tilpasset dine behov. Med disse værktøjer kan kunden konfigurere sit produkt, fx skift af materialer, farve, variationer eller moduler. Vi udvikler til alle typer af web-platforme og kan integrere løsningerne til webshops, som eksempelvis WooCommerce.

Kontakt os i dag og få en uforpligtet snak om dit næste CPQ-projekt. 

Rosbjerg3D Logo

SKAL VI TAGE EN SNAK?

FÅ ET UFORPLIGTET TILBUD